Van már vágytérképed? Konkrét eredmények, tárgyak, célok vs. érzések

Januárt a tervezésre szántuk. Megbeszéltük. Felmentést kaptál még azalól, hogy életed a sarkaiból kifordítsd, amikor még az utcák is latyakosak. Mert az új szokások kialakítása odafigyelést igényel, és extra energia akkor, amikor még a medvék is téli álmot alszanak.

Szeretünk tervezgetni, és számtalan listát gyártottunk már mi magunk is arról, mit szeretnénk elérni. Van azonban egy lista mindenek felett. Megalkotása nem is olyan egyszerű, mint gondolnád, sőt a híres életvezetési tanácsadó, számtalan bestseller szerzője, Danielle Laporte egy egész konkrét folyamatot is kidolgozott arra, hogyan lehet eljutni ahhoz az 5 legvágyottabb érzéshez, amivel életünk teljessé válhat.

Miért fontosabbak az érzések, mint maguk az eredmények, a tárgyak, a célok?

Volt már álmod, ami úgy valósult meg, hogy pont nem így akartad? Vágytál már arra, hogy több pénzt keress, de nem azon az áron, hogy stresszesebb az életed, ugye? Vágytál már arra, hogy leadj a súlyfeleslegedből, de nem azon az áron, hogy az életenergiád is elszáll, és minden társasági eseményt kihagysz, csak hogy ne ess kísértésbe, ami a finom fogásokat illeti. Szerettél volna te is gyereket, aztán amikor ott tartottad a kezedben éjszaka, mert már negyedszer keltél fel hozzá, valahogy még sem élvezted annyira a helyzetet…

Mi most nem arra bíztatunk, hogy kérj az univerzumtól pontosabban! Nem a gondolat teremtő erejéről szeretnénk ezoterikus halandzsába fogni. Danielle koncepciójában az a forradalmi és a nagy csavar, hogy érzéseket írat velünk össze. A számunkra legfontosabb 5 érzést, mely ha folyamatosan jelen van életünkben, teljesnek és elégedettnek érezhetjük magunkat.

Ha szeretetre, szenvedélyre, békére, biztonságra, nyugalomra, élvezetre, harmóniára, boldogságra, mélységre, áramlásra, elégedettségre, bőségre, magabiztosságra, ki tudja még mire vágysz, írd le. Gondolkodj, és juss el az 5 számodra legfontosabb érzésig. Ehhez képest fogjuk tudni meghatározni, milyen életre vágysz igazán. Milyen új szokásokra van szükséged a változáshoz igazán.

Egy lista a számodra legfontosabb érzésekről, meglátod, felszabadít. Egy lista tele konkrét vággyal sokszor csak nyomasztó. Mondok egy példát: Idén megtanulok spanyolul. Ez nagyjából 2 éve szerepelhetne a listámon, ha még lenne olyanom. De nekem az elmúlt két évben a váratlan gyásztól a váratlan szerelembe esésig minden kijutott, az anyagi bőségtől a meghúzom a nadrágszíjig mindenben volt részem. És még nem tanultam meg spanyolul. Fogalmam sincs mikor tanulok majd meg, és egyáltalán nem érzek emiatt lelkiismeretfurdalást. Nem fogom eldönteni, hogy idén minden este 20 spanyol szót megtanulok. Kinek van szüksége egy ilyen nyomasztóan terhes új szokás bevezetésére?

Találd meg az érzést és társíts hozzá jó szokásokat!

Az én egyik vágyott érzésem a könnyedség. Ezért aztán az új szokásaim egy részét ehhez igazítom.

Tudom, hogy amikor cukros, lisztes ételeket eszem, elnehezedem. Ez nem jó érzés, és kicsit sem járul hozzá a könnyedséghez. Ez a könnyedség fizikai síkja.

Azt is tudom, hogy hajlamos vagyok túl komolyan venni dolgokat. Amikor valamelyik ügyfél kér valamit, én azonnal teljesíteni akarom, máris időzavarba kerülök. Elhatároztam, hogy lazábban veszem a napi feladatokat. Tervezek és ha van beeső feladat, azt nem azonnal oldom meg. Új szokásom lesz, hogy nem válaszolok minden e-mailre egy órán belül. Ez a könnyedség szellemi síkja.

A kutyáim menthetetlenül szétszedik a kertet. Dühönghetnék, hogy napról napra egyre több a gödör. De elhatároztam, hogy a könnyedségre szavazok, ezért amikor belépek az udvarba, az ő szeretetteljes üdvözlésük számít csak, semmi más. Amin nem tudok változtatni, azt elfogadom. Felhagyok a zsörtölődéssel. Ez a vágyott érzésem lelki síkja. Hello könnyed 2018!

Számodra mi az 5 legfontosabb érzés? Írd össze! Ha pedig érdekel Danielle módszere, látogass el az oldalára: http://www.daniellelaporte.com/