A 20. század nőknek tett megszegett ígéretei

120 órás női önismereti zárt csoport indul 2022. szeptemberében az OH-kártya és a Fekete Hattyú Központ közös szervezésében.
A csoportalkalmak 120 órát ölelnek fel, így lehetőségünk nyílik elmélyülni a csoportfolyamatban, saját belső világunkban. Munkánk során a női önismeretet tartjuk fókuszban és a személyiségfejlődés állomásait figyelembe véve dolgozzuk meg a női minőséghez köthető speciális tartalmakat. A csoport online és jelenléti formában egyaránt zajlik.
A csoportot Fodor Józsa és Panyi Ágnes vezetik. Mindkettőjük gondolatát megosztjuk itt a Fekete Hattyú Központ oldalán is egy-egy bejegyzésben.

A 20. század nőknek tett megszegett ígéretei

Mostanra kiderült, hogy a huszadik század nekünk, nőknek tett ígéreteit a huszonegyedik rendre megszegi. Azt már megtapasztaltuk, hogy úgy, ahogyan korábban volt, nem lesz soha többet. A korábbi hagyományok új helyét és formáját kell megtalálnunk ahhoz, hogy az időn átnyúló üzenetük újra hallhatóvá váljon és erejük megtartó volta érvényesülni tudjon.

Az általunk vezetett csoportokban a módszerek és a csoporttagok tükrében önmagukkal találkoznak a résztvevők. Megjelenik a jelen elfogadásának az öröme és a változtatás lehetőségének a szabadsága.  Amint abba tudjuk hagyni a mások mércéjének való megfelelés reménytelen küzdelmét és a saját mércénk alapján kezdjük vizsgálni az életünket, a megváltoztatott nézőpont megdöbbentően más képet és más perspektívát ad nekünk.

A női körök a tiszta szemmel való magunkra és a másikra való rátekintés színterei.

Arra szerződünk, hogy az általunk biztosított elfogadó, megtartó, figyelemmel kibélelt pillanatok fejlődéshez, kapcsolódáshoz, megerősítésekhez és biztonságban változáshoz segítik hozzá a résztvevőket.

A módszertani sokszínűség is a magunkhoz vezető új utak megtalálását segítik, hiszen a képi asszociációs, mozgásos, rajz, dramatikus vagy művészetterápiás elemek egyaránt megóvnak minket attól, hogy a már kitaposott, ezerszer végigpörgetett, célhoz nem vezető gondolati utakat járjuk be újra és újra.

Mindig jó együtt lenni. Így lesz ez most is.

Szeretettel,
Panyi Ágnes
mentálhigiénés szakember, szupervizor, pszichodramatista. OH kártya vezető instruktor

Részleteket a folyamatról ide töltöttünk fel:

Sorsunk nőként Facebook esemény