Külső tájak, belső utak – Önismereti utazás Marokkóba

„Ha utazol és közben nem változol, nomád vagy. Ha utazás nélkül változol kaméleon vagy. Ha pedig utazás hatására változol, zarándok vagy.” (Mark Nepo)

Egy különleges zarándoklatra hívlak

Visszamegyünk oda, ahol minden elkezdődött, hogy megtaláljuk a saját újrakezdéseink és új útjaink lehetőségeit. Lesz idő a megérkezésre és a befelé való figyelem megélésére.

A tervezett belső munka a szimbolikus épített és természeti környezet szétválaszthatatlanul kapcsolódnak majd egymáshoz. A város a piactér a színek, az illatok tobzódása és a nyüzsgő kávézók után a riad magas és zárt falai mögött, a belső kertben zajló élet, a hammam földi paradicsomában a föléd égboltként feszülő boltívek alatt, az egymást követő lépések során történő megtisztulás, az Atlasz felé tartó utunk, a szigorodó táj élménye, az oázisban, a nem várt helyen az élet diadalmas kibomlásának és bőségének a megmutatkozása, a sivatag végtelen dűnéi közötti táborunkban a csillagos ég alatt, az esti tűz mellett berber mesét hallgatva vagy a hegyi táborunkban a közel és távol kettősségének élményét megélve mindenhol és minden által egyre közelebb jutva magadhoz zajlik majd a közös utunk.

 

A tervezett munkaformák között a bodywork és más mozgásos elemek mellett a pszichodráma, a genodráma, a családállítás, a művészetterápiás és képi asszociációs elemek alkalmazásával segítünk téged saját kérdéseid megfogalmazásán keresztül életed új útjainak megtalálásában.

 

Utunk során érintjük Marrakesh élettől zsongó utcáit, kertjeit, palotáit, az Atlasz lankáit és hágóit, az Ait Benhaddou erőd ősi falait, az oázis enyhet adó medencéit és kertjeit, a Szahara végeláthatatlan dűnéit és a berber táborunk csendjét. A helyszínek egyben önismereti folyamataink festővásznai, ahol külső és belső összeölelkezik és teret ad a megújulásra, a perspektíva-váltásra.

További részletekkel és a jelentkezéssel kapcsolatban kattints: IDE