Csináld meg pikk-pakk! A legegyszerűbb trükk, hogy produktívabb légy!

Halogatós fajta vagy? Valami mindig elmarad? Reggel döntsd el, hogy mi az aznapi Legfontosabb Feladat (LF), azaz Most Important Task (MIT), írd le, és – ez a lényeg – CSINÁLD AZT ELŐSZÖR!

Új szokás, új élet

Ne nézd meg az e-maileket, ne hívj vissza senkit, ne nézz rá a Twitterre! Ne foglalkozz azokkal a dolgokkal, amik a fél napodat felemésztik. Írd le feltűnő helyre! Ha listát vezetsz a napi teendőidről, a legtetejére (LF: PPT a holnapi megbeszélésre), vagy egy szembeötlően kiragasztott Post-It-re, táblára. Ennyi az egész.

Az ötlet nem a ZenHabits szerzőjétől, Leo Babauta-tól származik, viszont érdemes egy pillantást vetni erre a blogra is. Leo a Zen filozófiájából eredezteti tanácsait, leginkább abból kiindulva, hogy nagyobb céljainkat úgy érhetjük el, ha jó szokásokat veszünk fel, és azokat rendszeresen gyakoroljuk.

Daniel Pink, magatartáskutató, számos management sikerkönyv írója és az egyik legnézettebb TED előadó. Weboldalán közzétett rövid, inspiráló videói közül válogatunk.

A teljes videót nézd meg itt!

Pinkcast 1.2: A simple trick for getting the right stuff done

Megtaláltad már a helyed az életben? Itt a megfelelő pillanat arra, hogy elköteleződj magad mellett és valóra váltsd azt, ami benned van.