Dobd sarokba az újévi fogadalmakat! Életed megváltoztatása egész más!

Gondolkoztál már azon, miért fogadsz meg valamit Szilveszter éjjelén, és mi az újévi fogadalom jelentősége? Változásra vágysz! Szeretnéd, ha életed jobb irányban haladna, vagy te magad fejlődnél! Ez biztos! Hidd el, mi is így vagyunk ezzel!

Abban bízunk, sikerült az év utolsó napjait csendesen töltened, és abban is bízunk, hogy nem esel abba a hibába, januárban nagy lendülettel belekezdesz egy fogyókúrába, a dohányzásról való leszokásba, vagy abba, hogy több időt szánsz a kutyáidra, és még sorolhatnánk az újévi fogadalmak hosszú sorát. Mert majd jön az első baki, és feladod. Mert ez már csak így szokott lenni. Elnézést, ha lesújtó a hozzáállásunk. Lehet, hogy te vagy a világ legszigorúbb embere, és következetesen tartod magad az elhatározásodhoz, de ebben az esetben valószínűleg te magad vagy a tökéletesség, életed is bizonyára az, kizárt, hogy ezeket a sorokat még olvasd… Ha természeted inkább olyan, mint a miénk, akkor jól jön majd a segítség.

Ne gondolkodj! Csak csináld! Szokj rá a legjobb dolgokra!

Azt határoztuk el, az egész év során abban fogunk segíteni neked, hogy jó szokásokat alakíts ki, melyek által megváltozik majd az életed. Igen! Az életed! Azt ugyanis nem gondoljuk, hogy te magad megváltoznál. Olyanok vagyunk, amilyenek. Az önismeret segíthet minket abban, hogy tisztában legyünk hiányosságainkkal, gyengeségeinkkel. Ezek tudatosítása már óriási lépés. Szóval te már csak olyan vagy, amilyen. Jó így. De az életed lehetne más! Hogyan változtathatnál rajta? Rituálékkal! Olyan szokásokkal, melyeket minden nap teszel, vagy rendszeresen teszel. Ezek egy idő után rögzülnek, és már öntudatlanul is követjük őket. Alfred North Whitehead ezt mondja: „Mélységesen téves a közhely, mely szerint ápolnunk kell azt a szokásunkat, hogy gondolkodjunk azon, amit teszünk. Ennek pontosan az ellenkezője igaz. A civilizációt éppen az viszi előre, hogy egyre több műveletet tudunk elvégezni gondolkodás nélkül.”

Készen állsz? 2018-ban megváltozik az életed!

Előtte azonban leszögezünk még néhány dolgot.

  • A január még egy hideg és hűvös hónap, amikor igenis kényeztetésre vágyunk. Most nagyon elszánt vagy, és lehet, hogy tudod, pontosan mit szeretnél ebben az évben elérni. Mi arra hívunk, gondolkodj velünk még egy picit. Készítsünk együtt leltárt, és ne szaladj a dolgok elébe. Az új szokások kialakítása nem megy egyik napról a másikra. Fokozatosság, mértékletesség. Hidd el, megéri egy kicsit még türelmesnek lenni. Lassan járj, tovább érsz! A leltárkészítés jó lesz! Bebújhatsz a takaró alá egy kényelmes fotelben, szólhat lágy zene, és illatozhat a kezedben egy finom kakaó. Szeretnénk, ha tudatában lennél annak, ezt most magadért teszed, és ez az egész év jól fog esni.
  • Fogadd el, vannak univerziális igazságok! Vannak szokások, amik egyszerűen tényleg mindenkinél beválnak. De nem felejtjük el azt sem, különbözőek vagyunk. Ami nekünk működik és hasznos, lehet neked nem fog. Kísérletezz nyugodtan! A lényeg az, hogy az év során életed minden területét érintsd és gondold át!
  • Nem fogod megúszni, hogy erre időt szánj! Legyen egy naplód, egy füzeted, egy tiszta lapod, amire jegyzetelsz. A szokások bevezetésénél fontos a rendszeresség. Mérd, ami mérhető! Ez segít majd abban, hogy lásd a fejlődést.
  • Ha elértél egy mérföldkőhöz, jutalmazd magad! A jutalom mindenkinél működik!
  • Tudd, hogy miért csinálod, és ezt soha ne veszítsd szem elől! A jó szokások kialakítása élvezetessé teszi majd a mindennapjaid! Amit teszel, nem lemondás!

Jövő héten kezdünk! Velünk tartasz?

Szeretettel,

Orsi