A valóban elbűvölő emberek 10 szokása

Persze, mindenki tudja, hogy vannak udvariatlan, sőt durva emberek, akik valahogy rendkívül sikeresek lesznek. Én is ismerek egy csomót. De mindannyian inkább olyan emberekkel építünk szakmai és személyes kapcsolatokat, vagy kötünk üzletet, akiket természetesen vonzunk, akik udvariasak, szerények, kellemesek és kedvesek. Röviden, a bájos emberekhez vonzódunk.

A valóban elbűvölő emberek 10 szokása

1. Hajlandóak egy kis sebezhetőséget mutatni

A bájos emberek nem próbálnak állandóan versenyezni azokkal, akikkel épp találkoznak. Valójában aktívan veszíteni próbálnak. Udvariasak. Lenyűgözöttek. Még a gyengeségeiket és hibáikat is hajlandóak beismerni.

Egyszerű. Tegyük fel, hogy találkozol egy leendő Donald Trumppal, és azt mondja, “épp most kötöttem egy üzletet, hogy megépíthessem a világ legjobb golfpályáját, a legcsodálatosabb óceánparti ingatlanon ami létezik. ” Ne próbálj nyerni. Inkább mondd, hogy ” Wow, ez fantasztikus. Irigyellek. Évek óta próbálok egy kis rekreációs létesítményt építeni, de nincs elég finanszírozásom hozzá még. Hogyan sikerült összehozni ezt a nagy üzletet? “

A bájos emberek elég magabiztosak ahhoz, hogy egy kis gyengeséget is mutassanak. Tudják, hogy néhány embert – legalábbis átmenetileg – lenyűgöz a felszínesség, az eredetit mindenki őszintén szereti és értékeli.

2. Kimutatják, hogy őszintén örülnek a találkozásnak

Fenntartják a szemkontaktust. Mosolyognak, amikor te is. Ráncolják a homlokukat, amikor te is. Bólintanak, amikor te bólintasz. Egyszerű, nem verbális módon utánozzák a viselkedésedet – nem szolgaian, hanem mert tényleg figyelnek rá mit mondasz.

Ezek a visszacsatolások segítenek két ember kapcsolódásában, és az, hogy képes vagy-e kapcsolódni, a vonzerő kulcsa.

3. Ellentmondások helyett, megállapodást keresnek

Sajnos az ellentétek keresése egy könnyű szokás. Egyszerű automatikusan kifogásokat keresni, megállapodás helyett. Könnyű automatikusan a másik oldalon állást foglalni.

És könnyű a végén úgy érezni, hogy ez egy érvelés volt. Az elbűvölő emberek nem aktívan, vagy tudatlanul ellenkeznek. Tudatosan a megegyezés alapjait keresik. Aztán, ha ez szükséges, akkor finoman megosztják a nézőpontjukat, és ily módon, létrehoznak egy kiváló beszélgetést.

4. (Szelektíven) használják az érintés erejét

A nem szexuális érintés hihetetlen erős tud lenni. (Tudom, hogy a szexuális érintés is lehet erős, köszönöm.) Az érintések befolyásolják a viselkedést, növelik a teljesítményt, barátságosabb és vonzóbb lesz tőle az ember, és még az eladást is ösztönzi.

Például, egy kísérletben a résztvevők megpróbáltak 12 különböző érzelmet közvetíteni azzal, hogy megérintették egy másik bekötött szemű résztvevő alkarját. Az olyan érzelmek észlelésének aránya, mint a félelem, a harag, a hála, az együttérzés, a szeretet, és az undor a 43% és  83% között mozgott – egy szó elhangzása nélkül.

Tegyük fel, gratulálsz valakinek, kezet rázol – esetleg erősebben, a helyzettől függően – finoman vállon vagy felkaron veregeted a másikat. Mindez segít megerősíteni a szavaid jelentőségét.

5. Gyakran szórakoznak a saját gyengeségükön

Nem félnek néha kicsit butának tűnni. Cowboy ruhában korcsolyázni kicsit furcsának tűnhet, de a bájos emberek nem bánják, ha néha olyan szituációba kerülnek, amiben nem a legjobbak. És furcsa módon, az emberek hajlamosak ezért jobban tisztelni, nem pedig lenézni őket.

Ha őszintén tisztában vagy a gyengeségeiddel, az emberek nem rajtad, hanem veled nevetnek. Rájönnek, hogy teljesen rendben van néha levetkőzni a saját korlátaikat, és önmagukat adni.

6. Mesterei a társadalmi Jiu-Jitsunak

Néhány embernek van egy trükkje, hogyan vegyen rá, hogy nyíltan beszélj magadról. Nyitott kérdéseket tesznek fel. Őszintén tudni akarják, mit gondolsz, és ez hihetetlen módon nyitottá tesz. Úgy érzed magad, mint a legérdekesebb nő vagy férfi a világon. És kedveled őket azért, amiért ezt éreztetik veled.Ahogy megtudsz valakiről valamit, kérdezd meg miért, vagy hogyan csinálja, miért szereti, vagy mit tanult belőle.

A bájos emberek őszinte kérdéseket tesznek fel, amikre könnyű egyenes választ adni. Elérik hogy pozitívan gondolkodj magadról és, hogy elindítanak benned egy folyamatot, hogy magadat is elbűvölőnek tarthasd.

7. Mindig átmennek a “kiszolgáló vizsgán”

Tudod, hogy milyen amikor elmész valakivel vacsorázni, aki kedves veled, de a kiszolgálóval bunkó. A bájos emberek mindenkit ugyanúgy kezelnek: tisztelettel és kedvességgel.

8. Ügyesek a nevekben

A bájos emberek gyakran meglepő módon emlékeznek a nevekre, és az apró részletekre.  A ténytől, hogy ők azonnal emlékeznek, jobban érezzük magunkat, hiszen azt jelenti, hogy ha kicsit is, de számítunk valakinek. És szebben gondolunk arra is, aki emlékszik ránk.

9. Soha nem vágnak fel azzal, hogy kiket ismernek

Van egy barátom, aki szinte mindig belepréseli a beszélgetéseinkbe, hogy egyszer találkozott Jeff Gordonnal, akármilyen témáról is legyen szó:

-“Azt tervezem, hogy befoltozom a fedélzetem ezen a hétvégén,” mondom.

– “Hé, ültem a fedélzeten, hallgatva a versenyt múlt hétvégén. Jeff Gordon vezetett egy darabig, de aztán volt valami motorhibája Ha ismerném Jeff Gordont -, és tudod mit, kicsit ismerem is- lefogadom, hogy ki volt akadva “.

Az elragadó emberek lehet, hogy ismernek híres embereket, de nem beszélnek róla, és ez csak hozzáad a bájukhoz.

10. Mindig engednek többet beszélni

És ettől fontosnak érzed magad. Mert az vagy.

A bejegyzés forrását itt találod.

Megtaláltad már a helyed az életben? Itt a megfelelő pillanat arra, hogy elköteleződj magad mellett és valóra váltsd azt, ami benned van.