Tudósok feltárták a felhőtlenül boldog emberek 10 szokását

“Jegyezd meg, a legboldogabb emberek nem azok, akik a legtöbbet kapják, hanem akik a legtöbbet adják.” – H. Jackson Brown, Jr.

A boldogság ugyan hullámokban tör ránk, a saját boldogságunk azonban rajtunk is múlik. A mindennapok zsúfoltságát soknak érezzük, közben látjuk magunk körül, hogy vannak mindig boldog és pozitív emberek is. Tanuljuk meg tőlük, hogyan kell megélni az életet egy egészségesebb, előremutatóbb módon annak érdekében, hogy boldogabb életet éljünk. De hogyan is csinálják?

A boldog emberek nem véletlenül lesznek boldogok. Azoknak, akiknek sikerül pozitívnak maradni, keményen dolgoznak azon, hogy jó szokásokat alakítsanak ki, ami segíti őket kezelni az élet kihívásait. Ha úgy érzed, szeretnél még boldogabb lenni, gyakorolj te is, és alakítsd ki egy boldog ember napi rutinját!

A FELHŐTLENÜL BOLDOG EMBEREK 10 BEVÁLT SZOKÁSA, AMI NEKED IS SEGÍTENI FOG

  1. VEGYÉL KI EGY NAP SZABADSÁGOT, MERT MEGÉRDEMLED!

Rendben van, hogy ambiciózus vagy és másokról gondoskodsz, de tudnod kell, hogy a boldog emberek azt is felismerik, mikor van szükségük egy olyan napra, amikor magukról gondoskodnak.

Dr. Aymee Coget szerint, “Kevésbé leszel boldog, ha nem szakítasz minden nap egy kis időt magadra. Kezdj el egy kicsit magadra fókuszálni! Ismerd el, hogy a saját boldogságod fontos, alakíts ki olyan szokásokat, melyek ezt fokozzák.”

A magukról való gondoskodás a boldog embereknek egy fontos szokása. Vegyél ki csak egy napot a héten, és élvezd! Azáltal hogy a mentális egészségeddel törődsz, a boldogságra való hajlamod is megnövekszik majd.

  1. BESZÉLD MEG EGY BARÁTODDAL ÉS NE AGGÓDJ TOVÁBB!

Néha életünk kifejezetten megterhelő. Ahelyett azonban, hogy ennek feszültségét hagynánk magunkban felgyűlni, inkább nyíljunk meg! A boldog emberek ezt megtanulták, és támogató kapcsolataikhoz fordulnak ilyenkor. A barátok a legtökéletesebbek, ha arról van szó, el kell engedjük aggodalmainkat. Figyelnek, ha arra van szükségünk, de remek tanácsadók is. Cserébe mi is álljunk rendelkezésre hasonló módon számukra!

  1. GYÁRTS LISTÁKAT ÉS VÉGEZD EL A FELADATAIT ÚGY, HOGY JÓL SZERVEZED AZ ÉLETED

A to-do listák készítése egy remek eszköz arra, hogy a szoros időbeosztásod jól kezeld. A boldog emberek az elvégzendő teendőket összeírják egy listába, így bizonyosodnak meg arról, hogy minden pontosan elvégzésre kerül! Mindegy, hogy kicsi vagy nagy feladat, mindent felírnak a napi teendők közé. Elájulsz magadtól és elképesztő boldog leszel, ha egyszer is megtapasztalod annak az örömét, hogy a listáról mindent elvégeztél!

  1. GYAKOROLJ KEDVESSÉGET EGY EMBERTÁRSAD FELÉ

Jót tenni, és jó embernek lenni azzal jár, hogy magadat is jobbnak, boldogabbnak érzed majd. Ha valaki más életébe boldogságot hozol, emlékezteted magad arra, milyen jó kedvesnek lenni. Remélhetőleg az a személy is továbbadja majd a gesztust.

Dr. Oliver Scott Curry szerint, aki a Kognitív és Fejlődés Antropológiai Intézet munkatársa, „Az emberek valójában társasági állatok. Boldogan segítünk a családunknak, a barátoknak, a kollégáknak, a közösségünk tagjainak, bizonyos körülmények között még akár idegeneknek is. Kutatások kimutatták, hogy az embereket kifejezetten elégedettséggel tölti el az, ha másoknak segíthetnek.”

Segíteni egymásnak – ez az egyetlen módja annak, hogy jó cselekedeteinkkel világunk pozitívabb legyen.

  1. ŰZD KI A MÉRGEZŐ EMBEREKET AZ ÉLETEDBŐL, NEM SZÁMÍT MENNYIRE NEHÉZ

Minden boldog emberben közös, hogy nem veszik őket körbe mérgező emberek. Nem számít, hogy ez a mérgező valaki egy barát, a társad, vagy egy családtagod, a saját érzelmi jól-léted fontosabb annál, minthogy kiszolgálj egy mérgező, negatív, vagy manipulatív személyt.

  1. BIZONYOSODJ MEG RÓLA, HOGY NEM HAGYSZ KI ÉTKEZÉST ÉS EGÉSZSÉGES ÉTELEKET ESZEL

A boldog emberek esznek. Ez egyszerűen tény. Ez nem azt jelenti, hogy egészséges dolgokat kell enni. Kihagyni egy étkezést, és keveset enni csak elgyengít és fáradttá tesz. Elég nehéz úgy boldognak érezni magad,  hogy közben éhes vagy.

Professzor Andrew Oswald ezt mondja: “A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása úgy tűnik gyorsabban boldoggá tesz, mint amilyen gyorsan az egészségi állapotod javítja.” Szakíts időt a napirendedben arra, hogy egyél! A tested meghálálja majd!

  1. TISZTÍTSD MEG A TEREPET, AHOL DOLGOZOL ÉS SZABADULJ MEG A KACATOKTÓL!

Akárhol is dolgozhatsz, otthon, egy pici lakásban, vagy irodában. A boldog embereket boldog környezet veszi körbe. Dobd ki a csorba csészéket, a szemetet, vagy a felesleges papírokat. Kevésbé leszel ideges, meglátod! Sokkal jobban fog esni egy rendben rakott térben dolgozni, így megúszod az aggódást amiatt, hogy mikor lesz időd még ezt is rendbe tenni.

  1. TÖRŐDJ MAGADDAL, MERT TE IS MEGÉRDEMELSZ EGY KIS KEDVESSÉGET!

A boldog emberek tudják, hogy mikor érdemelnek meg egy kis kedvességet. Egészen addig, amíg ésszerű határokat tartasz, és nem lesz egy rossz szokás belőle, nyugodtan menj egy el vásárolni, vagy kényeztesd magad. Igyekezd ezt egyfajta jutalomként megélni egy elvégzett munka után, vagy ha befejeztél egy nagy projektet!

  1. GONDOLKODJ POZITÍVAN, NE HAGYD, HOGY A NEGATÍV DOLGOK BEFOLYÁSOLJANAK!

Ezt elég nehéz lesz betartani, különösen ha hajlamos vagy negatívan gondolkodni. Tény, hogy a boldog emberek pozitívan gondolkodnak. Ahelyett, hogy sok negatív tartalmú szót használnának, sokkal pozitívabban fejezik ki magukat. Ha a mesterévé válsz annak, hogyan tudod a negatív gondolataidat pozitív gondolatokká átültetni, jó úton haladsz, hogy minden egyes nappal boldogabb légy.

  1. LEGVÉGÜL PEDIG: BOCSÁSS MEG MAGADNAK, MERT SENKI SEM LEHET TÖKÉLETES

A hibák, amiket elkövetünk, nem határoznak meg minket, és a boldogabb emberek tisztában vannak a megbocsátásban rejlő hatalommal. Bocsásd meg magadnak, ha egy extra évet töltesz még el az egyetemen, vagy visszautasítasz egy állásajánlatot. Az élet megy tovább, legyünk magunkkal annyira kedvesek, amennyire csak tudunk.

Hogyan legyünk boldogabbak? Mindenki másként jut el ide, de mindenki meg tudja csinálni! Mindannyian megérdemlünk egy boldogabb életet, és bármilyen szokás segíthet téged ebben. Légy kedves magadhoz és emlékezz! Nem kell, hogy egy éjszaka alatt megváltozzanak a dolgok! Idő kell majd hozzá, de megéri a fáradtságot!

Érdekel a cikk eredetiben? Itt olvasd el!

Megtaláltad már a helyed az életben? Itt a megfelelő pillanat arra, hogy elköteleződj magad mellett és valóra váltsd azt, ami benned van.