5 indok, miért fontos, hogy mindig magadat add!

„Légy önmagad. Mindenki más már foglalt.” – Oscar Wilde

A társadalom szereti meghatározni mit tegyünk és kik legyünk, retteg attól, ha valaki eltérő. Elég gyorsan megtanuljuk, hogy akkor is megítélnek, ha a tömeget követjük, és akkor is, ha mindent hátrahagyva a saját utunkat járjuk. Éppen ezért úgy tűnik, mégiscsak van értelme önmagunknak lenni.

A világ tele van emberekkel akik nem a saját útjukat járják; több olyan emberre lenne szükség, akik ki merik fejezni magukat a saját, egyedi módjukon, arra való tekintet nélkül, hogy vajon mások mit gondolnak róluk.

Mindegy, hogy úgy érzed önmagadat adod, vagy nem,  itt van néhány emlékeztető, miért kell mindig engedd, hogy az igazi egyéniséged a felszínre törjön.

5 indok, miért add mindig magadat

1. Az élet sokkal egyszerűbbnek tűnik

Akármikor, amikor nem hitelesen viselkedsz, vagy olyan döntést hozol ami nem a legmegfelelőbben szolgálja az érdekeidet, egyre jobban eltávolodsz önmagadtól. Az élet egyre nehezebbnek fog tűnni, mert folyamatosan ellentétesen cselekszel, mint ahogy a szíved valóban akarná.

Amikor abbahagyod a gondolkodást, hogy mi legyél, és csak létezel, akkor bekerülsz az univerzum természetes körforgásába, és az élet hirtelen nem ellened, hanem melletted lesz.

Ne próbáld magad megbélyegezni, túlgondolni a szavaidat és cselekedeteidet, vagy korlátozni az előadásmódodat; mert ez folyamatosa harc, amit azok vívnak, akik elfojtják az egyediségüket. Gyerekként nem gondolkodtál mondataidon vagy tetteiden, csak éltél.  Ha most is így állsz hozzá, sokkal szabadabbnak fogod magad érezni, összhangban a valódi lényeddel.

2. Kitűnő példa leszel mások számára

Az embereknek feltűnik  majd, ha teljesen szeretni fogod önmagad, és nem okoz akadályt, hogy ezt a világnak is megmutasd. Lehet féltékenyek lesznek vagy le akarnak gyengíteni, de a legtöbben valószínűleg felnéznek majd rád és a tanácsodat kérik. Azzal, hogy azzá válsz akinek lenned kell, ugyanerre fogsz bátorítani másokat, anélkül, hogy egy szót is kiejtenél a szádon. Az emberek megérzik amikor valaki jól érzi magát a bőrében és másokat is erre ösztönöz. Látod milyen hatásos tud ez lenni? Ha mindenki összhangban lenne a saját természetével, a világunk egy sokkal szerethetőbb, tudatosabb, vibrálóbb valóságnak tűnne.

3. A jó embereket fogod vonzani

Amikor megszabadulsz mindentől ami nem az érdekeidet szolgálja, és minden szabályozástól a múltadból, hogy ki legyél, akkor észreveszed, hogy majdnem minden megerőltetés nélkül, olyan emberek lépnek be az életedbe, akikkel minden megerőltetés nélkül azonos hullámhosszon fogsz mozogni. Ahogy ez megtörténik, eltűnnek a múltadból azok az emberek, akikkel már nincs igazán kapcsolatod, és új barátságaid sokkal élvezetesebbek lesznek a számodra.

Azok az emberek, akik kemények magukhoz, és tudják, mit akarnak az élettől, sokkal mélyebb, és jelentőségteljesebb kapcsolatokat kötnek másokkal, mert minden falat leromboltak, amik valaha bebörtönözték őket. Felszabadították magukat, és olyan embereket vonzanak, akik szintén korlátok nélkül élnek.

4. Felfedezed majd az egyedi célodat a világban

Mindenki azért jött világra, hogy végrehajtson valami mást, valami különlegeset. De amíg nem ismered önmagad igazán, sokkal nehezebb lesz rájönnöd, mi is az igazi küldetésed.  Azonban minél jobban megismered a belsőd, és meghallod a hangod, annál egyszerűbb lesz beteljesíteni a végzeted, nehéz próbálkozások nélkül is. A kulcs ahhoz, hogy önmagad legyél, nem a  próbálás, a küzdés, a válaszok követelése, könyörgés vagy aggódás, a kulcs mindössze ennyi, csak LÉTEZZ. Aztán, ahogy megadod magad az univerzumnak és újra felfedezed önmagad, egyértelművé válik, hogy alkotni jöttél ide.

Ha nem hitelesen élsz, lesz egy munkád amit valószínűleg utálsz, és azt gondolod nincs belőle kiút. Hatalmas motiváló erő lesz, hogy önmagad legyél és a célod kövesd, ne pedig órákat tölts el egy munkahelyen robotolva.

5. Tisztább fejjel jobb döntéseket tudsz hozni

Ha olyan utakon jársz az életben, ami a lelkeddel szembe megy, lehet, hogy elhamarkodott, rossz döntéseket fogsz hozni, és beragadva érzed magad a végén.  Ha azonban kilépsz a saját fényedre, eltűnik a fátyol, ami eltakarta életed jobb részeit, és megalapozottabb döntéseket tesz lehetővé, melyek illeszkednek hozzád.

Ha engedsz a társadalmi normáknak, és követed a nyájat, lehet túl nagy hangsúlyt adsz mások véleményének, ahelyett, hogy a saját szíved vágyait hallgatnád meg. Például lehet a családod azt szeretné, ha orvosi egyetemre járnál, mert édesapád orvos, de te tudod, hogy nem ez a szenvedélyed. Te elmész, mert azt hiszed boldogabb leszel attól, hogy ők elégedettek. Ha összhangban lennél az igazi éneddel, megmondanád nekik, hogy nem szeretnél orvosi egyetemre járni, mert téged nem az tesz boldoggá. Így tényleg azt teszed, amit szeretnél, ahelyett, hogy mások elvárásai szerint élsz, még akkor is, ha jót akarnak.

A bejegyzés forrását itt találod.

Megtaláltad már a helyed az életben? Itt a megfelelő pillanat arra, hogy elköteleződj magad mellett és valóra váltsd azt, ami benned van.